Bemutatkozás - Dr. Hunya Zsolt, ortopédia, traumatológia, sportorvostan

Tisztelt Látogató!

Sok szeretettel köszöntöm a honlapomon!

Dr. Hunya Zsolt ortopéd-traumatológus és sportorvostan szakorvos vagyok. 2004-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Már az egyetem alatt elköteleződtem a mozgásszervi sebészet iránt, ezért a tudományos diákköri tevékenységemet a Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinikáján kezdtem el. Mint anyaintézményben, itt tanultam meg a szakma alapjait és jelenleg is itt dolgozom. 2011-ben ortopédiából és traumatológiából, majd 2023-ban sportorvostanból szereztem szakvizsgát.

dr. Hunya Zsolt
Dr. Hunya Zsolt

Szakmai érdeklődésem már a szakvizsga előtt a vállsebészet felé fordult. Mivel ennek a szakterületnek nem volt aktív képviselője a Klinikán, számos tanulmányútra és továbbképző kurzusra látogattam el Magyarországon és Európában. Összesen több mint két évet töltöttem az Egyesült Királyságban, ahol vállspecialista sebészek keze alatt tanultam és dolgoztam Nottingham, London, Bath és Bournemouth kórházaiban. Ez utóbbi városban családommal együtt közel másfél évig éltünk és az intézet, ahol ösztöndíjasként operálhattam, egyike Anglia legnagyobb mozgásszervi sebészeti centrumainak. Sokat tanultam a vállsebészet hazai jeles képviselőtől is a budapesti Szent János Kórházban, az Országos Baleseti Centrumban (vállcentrum orvosaival) és a debreceni Kenézy Kórházban eltöltött tanulmányutak, gyakorlatok és munkavállalói pozíciók során.

A Debreceni Egyetem Ortopédiai és Traumatológiai Klinikáján a napi munkám során az általános felnőtt- és gyermekortopédia valamennyi ágával foglalkozom. Emellett speciális vállsebészeti tevékenységet folytatok, melyen belül - tudomásom szerint - Debrecenben egyedüliként végzek több olyan rekonstruktív vállartroszkópos beavatkozást, melyet a fent említett tanulmányutak során sajátítottam el. A vállízületi kórképek UH diagnosztikájában is egyre növekvő tapasztalattal rendelkezem.

Jelentős gyakorlatom van továbbá a csecsemő csípők fizikális és UH vizsgálatában, melyet a Klinikánk Járóbeteg Szakellátási Központban működő szakrendelőjében is igen nagy számban végzek.

Egyetemi oktatóként gyakran tartok előadásokat, gyakorlatokat magyar, valamint külföldi orvostanhallgatóknak és gyógytornász hallgatóknak, mindemellett ezen karokon vizsgáztatok is. Szakképzési centrum lévén, az Ortopédiai és Traumatológiai Klinikán részt veszek szakorvosjelöltek gyakorlati képzésében is. Teljes szakmai önéletrajzomat a bemutatkozásom végén láthatják.

Gyermekkorom óta sportolok, többféle sportágban kipróbáltam magam és a mozgás mai napig szerves része az életemnek. Rendíthetetlenül hiszem, hogy a mozgásszervi betegségek megelőzésének és gyógyításának alapja rendszeres testmozgás, ezért a kisfiamat is a mozgás szeretete felé irányítom.

Rendeléseimen a Nyugat-Európában tapasztalt kommunikációs formában igyekszem minden betegemet széleskörűen tájékoztatni és bevonni a kezeléssel kapcsolatos döntési folyamatba. A kórházi rendeléseim mellett, magánrendeléseimen lehetőséget biztosítok pácienseim számára arra, hogy nyugodt körülmények között konzultációs lehetőséghez jussanak mozgásszervi panaszaikkal kapcsolatban. A fizikális vizsgálatot követően itt egyes beavatkozások is elvégezhetők. A debreceni Triton Life Magánkórházban magán finanszírozott műtéteket is végzek. A szakmai hátteret, mint fekvőbeteg intézmény, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ortopédiai és Traumatológiai Klinikája adja.

Szeretettel várom Önöket rendeléseimen, forduljanak hozzám bizalommal.


Szakmai önéletrajz (pdf)