Bemutatkozás - Dr. Hunya Zsolt ortopédia-traumatológia szakorvos

Tisztelt Látogató!

Sok szeretettel köszöntöm a honlapomon!

Dr. Hunya Zsolt ortopéd-traumatológus szakorvos vagyok. 2004-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Már az egyetem alatt elköteleződtem a mozgásszervi sebészet iránt, ezért a tudományos diákköri tevékenységemet a Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinikáján kezdtem el. Mint anyaintézményben, itt tanultam meg a szakma alapjait és jelenleg is itt dolgozom. 2011-ben szereztem meg a szakvizsgámat ortopédiából és traumatológiából.

dr. Hunya Zsolt
Dr. Hunya Zsolt

Szakmai érdeklődésem már a szakvizsga előtt a vállsebészet felé fordult. Mivel ennek a szakterületnek nem volt aktív képviselője a Klinikán, számos tanulmányútra és továbbképző kurzusra látogattam el Magyarországon és Európában. Összesen több mint két évet töltöttem az Egyesült Királyságban, ahol vállspecialista sebészek keze alatt tanultam és dolgoztam Nottingham, London, Bath és Bournemouth kórházaiban. Ez utóbbi városban családommal együtt közel másfél évig éltünk és az intézet, ahol ösztöndíjasként operálhattam, egyike Anglia legnagyobb mozgásszervi sebészeti centrumainak. Sokat tanultam a vállsebészet hazai jeles képviselőtől is a budapesti Szent János Kórházban, az Országos Baleseti Centrumban (vállcentrum orvosaival) és a debreceni Kenézy Kórházban eltöltött tanulmányutak, gyakorlatok és munkavállalói pozíciók során.

A Debreceni Egyetem Ortopédiai Klinikáján a napi munkám során az általános felnőtt- és gyermekortopédia valamennyi ágával foglalkozom. Emellett speciális vállsebészeti tevékenységet folytatok, melyen belül - tudomásom szerint - Debrecenben egyedüliként végzek több olyan rekonstruktív vállartroszkópos beavatkozást, melyet a fent említett tanulmányutak során sajátítottam el. A vállízületi kórképek UH diagnosztikájában is egyre növekvő tapasztalattal rendelkezem.

Jelentős gyakorlatom van továbbá a csecsemő csípők fizikális és UH vizsgálatában, melyet a Klinikán és a Kenézy Járóbeteg Centrum Gyermekortopédiai Szakrendelőjében igen nagy számban végzek.

Egyetemi oktatóként gyakran tartok előadásokat, gyakorlatokat magyar, valamint külföldi orvostanhallgatóknak és gyógytornász hallgatóknak, mindemellett ezen karokon vizsgáztatok is. Szakképzési centrum lévén, az Ortopédiai Klinikán részt veszek szakorvosjelöltek gyakorlati képzésében is. Publikációim listáját a mellékelt önéletrajzomban láthatják.

Gyermekkorom óta sportolok, többféle sportágban kipróbáltam magam és a mozgás mai napig szerves része az életemnek. Rendíthetetlenül hiszem, hogy a mozgásszervi betegségek megelőzésének és gyógyításának alapja rendszeres testmozgás, ezért a kisfiamat is a mozgás szeretete felé irányítom.

Rendeléseimen a Nyugat-Európában tapasztalt kommunikációs formában igyekszem minden betegemet széleskörűen tájékoztatni és bevonni a kezeléssel kapcsolatos döntési folyamatba. A kórházi rendeléseim mellett, magánrendeléseimen lehetőséget biztosítok pácienseim számára arra, hogy nyugodt körülmények között konzultációs lehetőséghez jussanak mozgásszervi panaszaikkal kapcsolatban. A fizikális vizsgálatot követően itt egyes beavatkozások is elvégezhetők. A debreceni Triton Life Magánkórházban magán finanszírozott műtéteket is végzek. A szakmai hátteret, mint fekvőbeteg intézmény, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinikája adja.

Szeretettel várom Önöket rendeléseimen, forduljanak hozzám bizalommal.


Szakmai önéletrajz (pdf)